02 September 2021

SERONOK KE BERNIAGA PRODUK SHAKLEE?


Assalammualaikum.

Selalu post berkaitan Produk kan, So hari ni Kak Nurin nak share kenapa Kak Nurin pilih business Shaklee! Alhamdulillah, pejam celik dah 9 tahun Kak Nurin join business Shaklee.



Kak Nurin Pernah join macam-macam business, sebelum kawen pernah jual cadar,dah kawen jual baju dan barang-barang baby pulak, lepas tu jual produk kecantikan dari local brand hingga la ke brand international. Produk kesihatan pun pernah jual. Jadi dropship pernah, jadi agen pernah, jadi stokis pun pernah. Sampai satu tahap, pening nak rolling modal. Nak tahu kenapa? Biasanya, Untuk kekal harga stokis” Kak Nurin kena beli mengikut MOQ (Min order Quantity) yang ditetapkan oleh HQ contohnya beli 1000 unit/set baru dapat harga Stokis(harga lebih murah dari egen atau dropship) tak di benarkan restock sikit-sikit. Kalua dah HQ tetapkan 1000 unit/set maka wajiblah restock 1000 unit/set. Letih kann? Macamana pulak kalau company tu ada 10 produk, 20 produk? Setiap produk dah ditetapkan berapa MOQ yang perlu dibeli. Lagi la letih kita nak susun modal.

Kadang-kadang, modal belum balik, dah kena buat order lagi. Contoh stok A dah habis, tapi stok B belum habis lagi. Agen pulak nak stok A dan C. So macamana?ahh pening dahhh. Nak tak nak, kita kena keluar modal lagi untuk beli Stock C. Begitu lah rutinnya.

Kak Nurin join Shaklee, tahun 2012. Masa tu  beli vitamin untuk makan sendiri jer, sebab ada masalah kesihatan sikit. Lepas tu tengok orang jual kat facebook, “eh orang ni jual Shaklee la, aku kan ahli kenapa aku tak jual ek” So Kak nurin cari balik Upline Kak Nurin. Belajar macamana nak mula business Shaklee. Alhamdulillah, dapat upline yang baik, so nak berbusiness pun hati tenang dan yakin. Ya ALLAH, best giler business Shaklee ni, ada untung runcit, ada bonus tunai, percutian? Hadiah dari HQ? mestilah ada!

mungkin inilah hikmah, allah bagi ujian dalam macam-macam business sebelum ni. Akhirnya, ALLAH aturkan Business yang terbaik buat Kak Nurin. Seriously beza giler dengan business lain! Nak beli stok pun boleh beli tanpa ragu-ragu(bab modal) haha. Nak beli sebotol je pun boleh nak beli berbotol-botol pun boleh. Business Shaklee takde MOQ (Min order Quantity). So kita tak perlu risau pasal MODAL lagi.

Bagi anda yang masih mencari business apa yang boleh bantu untuk jana pendapatan, Cuba la Business Shaklee, register ahli RM35 jerr, segala ilmu marketing disediakan, tak perlu modal besar-besar, ribu-ribu. FOKUS dan KONSISTEN, in sha ALLAH, pasti berjaya. Sesungguhnya, ALLAH akan beri kejayaan pada mereka yang berusaha.

ini bonus ya,tidak termasuk untung runcit

Agak-agak lepas baca sharing Kak Nurin ni, korang rasa business shaklee OK tak?

NAK JOIN BUSINESS SHAKLEE?? Kak Nurin sentiasa open kedatangan ahli-ahli baru(downline) dalam team Shaklee Kak Nurin. Ramai yang dah berjaya dengan Business Shaklee, macam Kak Nurin cakap tadi, . FOKUS dan KONSISTEN, in sha ALLAH, pasti berjaya!

 

 




***********
Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya pengedar shaklee kluang ;
Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com 

Penafian: Segala testimoni, info dan penulisan tentang produk yang dikongsikan dalam laman web ini bukan tujuan untuk merawat,mencegah dan mendiagnose atau menyembuhkan apa jua jenis penyakit.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan haruslah mendapat nasihat daripada doktor atau mana mana pakar kesihatan yang diiktiraf.

No comments:

Post a Comment

ohnuriproject © . Designed by MaisarahSidi.com