18 August 2021

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : CARA MAKAN ALFALFA SHAKLEE YANG BETUL

Alfalfa makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Selain dari akar tunjangnya yang mempunyai kedalaman mencecah 6 meter, ia kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. Semua ini sangat membantu proses utama dalam mengeluarkan toksin dari dalam badan.

Alfalfa Shaklee boleh diambil selepas makan ataupun sebelum makan mengikut tujuan pengambilan. Boleh telan ataupun dihancurkan dalam air sebagai teh herba untuk diminum.

Jumlah saranan harian ialah 10 biji sehari, boleh diambil sekaligus atau dipecah kepada beberapa kuantiti bagi beberapa kali pengambilan sehari. Kuantiti Alfalfa Shaklee juga boleh diubahsuai mengikut badan masing-masing.

Memandangkan Alfalfa sejenis herba yang memanaskan badan dan disarankan untuk mengambil air yang secukupnya bagi kesan yang lebih baik.

Tahukah anda, Alfalfa Shaklee berfungsi : Mencuci Hati, Darah dan Usus

Alfalfa Shaklee vitamin yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan , membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot

Melawan Alahan

Memperbaiki keadaan kulit dan hidung yang sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan. Baik untuk perubahan patologi didalam usus dan perut ( memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung perut, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit)

Menyingkirkan Lemak & Kolestrol

kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

 Melawan tumor

Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

 Melegakan keletihan

Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit

 

Mencegah/ merawat arthitis

Melegakan sakit atritis dan kesakitan.

 Membantu memelihara dan penjagaan kesihatan dalaman wanita

Alfalfa membantu menyeimbangkan hormon dan memperbaiki sistem reproduktif wanita. Secara tak langsung ianya baik untuk kesihatan rahim dan kesuburan. Dalam masa sama boleh membantu mengurangkan masalah keputihan dan vagina berbau. Alfalfa juga boleh meningkatkan libido wanita kerana sifatnya yang estrogenic.

Menggalakkan penghasilan susu ibu

Sejak sekian lama Alfalfa diamalkan untuk menggalakkan penghasilan susu ibu ataupun sebagai milk booster. Ini kerana sifat Alfalfa sebagai tumbuhan yang galactogouge

 okey, Kak Nurin  share beberapa testimoni ya...

Info : 10 biji alfalfa Shaklee menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu. 
Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya pengedar shaklee kluang ;
Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com 

Penafian: Segala testimoni, info dan penulisan tentang produk yang dikongsikan dalam laman web ini bukan tujuan untuk merawat,mencegah dan mendiagnose atau menyembuhkan apa jua jenis penyakit.Pembaca yang mengalami masalah kesihatan haruslah mendapat nasihat daripada doktor atau mana mana pakar kesihatan yang diiktiraf.

No comments:

Post a Comment

ohnuriproject © . Designed by MaisarahSidi.com