22 August 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : KULIT KUSAM, BERMINYAK DAN BERJERAWAT


Masalah Kulit kusam ni ada macam-macam, kusam kerana jerawat, kusam kerana jeragat,kusam kerana kulit terdedah panas, kusam kerana kulit kering, kusam kerana berminyak dan kusam kerana kulit ada jerawat.Nak tahu sebab apa? Sebab kulit kita kekurangan VITAMIN. Kekurangan vitamin dalam tubuh boleh mengurangkan kekuatan kulit kita untuk menapis penuaan dan pembentukan collagen dalam badan.
Nak atasi masalah kulit kusam, kita kena bijak dalam pemilihan. Jika anda ingin menjadikan suplemen Shaklee sebagai penyelesai masalah kulit kusam, Nurin cadangkan ESP Shaklee, Vitamin C Shaklee, GLA Shaklee..Kenapa VITAMIN C sangat baik untuk kulit? 
✔ Kuatkan sistem imun.
✔ Atasi masalah sunburn dan kulit berminyak.
✔ Bantu pudarkan parut jerawat dan jeragat.
✔ Atasi masalah resdung , allergic dan eczema.
✔ Menjadikan tona kulit lebih sekata dan cerah glowing.
✔ Bantu penyembuhan luka selepas bersalin.
✔ Merangsang pembentukan kolagen.
✔ Atasi masalah gusi berdarah.
✔ Melambatkan proses penuaan.

Kenapa ESP sangat baik untuk kulit? 

Kerana ESP adalah dari Kacang Soya bermutu yang terpilih. Soya sangat baik untuk kulit kerana soya dapat melicin, menghalus dan melembutkan kulit jika rajin mengambilnya. Malah soya juga mampu mengurangkan lebihan minyak diwajah.
Soya juga dikatakan dapat mengurangkan kedutan halus diwajah. Dalam satu kajian yang dijalankan di Jepun pada tahun 2007 dalam Jurnal Nutritional Science and Vitaminology menunjukkan bahawa kulit wanita yang berusia 30-40 tahun yang mengamalkan pengambilan soya setiap hari dapat memperbaiki kulit dari kedutan halus diwajah selepas 12minggu.
Soya juga dapat menghasilkan keanjalan kulit dengan menggalakkan penghasilan kolagen dalam tubuh badan kerana Soya penggalak kolegen yang baik. Terdapat juga kajian yang menunjukkan soya dapat melambatkan proses penuaan.

Kenapa GLA sangat baik untuk kulit? 

✔Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
✔ Meningkatkan kesuburan.
✔Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
✔ Membantu dalam menangani menopause.
✔Menguatkan kuku & rambut.
✔Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
✔Membantu menangani ekzema.
✔Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
✔Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
✔Menguatkn immuniti badan.
✔Mempelahankn process penuaan.
✔Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
✔Mengawal kencing manis
✔ Mengawal kolesterol.
✔ Bagus untuk saraf.

GLA Shaklee juga boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA Shaklee juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik

Wahhh gebunya kulit awak..Hakikatnya untuk memiliki kulit wajah cantik bersih bukanlah sesuatu perkara yang boleh dilakukan dengan sambil lewa. Perlu ada pelaburan(beli vitamin) paling penting perlu konsisten dan jaga pemakanan harian kita.

Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang

XBerminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 

 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

No comments:

Post a Comment

ohnuriproject © . Designed by MaisarahSidi.com