12 May 2015

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: PENYAKIT JANTUNG BENGKAKJarangkan kita dengar penyakit jantung bengkak..last week dapat call dari seorang customer dari kluang..seorang lelaki usia dalam lingkungan 60 tahun ke atas.Beliau mencari supliment untuk “jantung Bengkak”

Antara punca “Jantung Bengkak” :

•Jarang Bersenam
Penyebab pembengkakan jantung yang pertama adalah jarang bersenam. Tubuh yang jarang bersenam,jarang mengeluarkan peluh. Risikonya terjadi kelebihan berat badan (obesitas). Ini sangat berbahaya kerana umpama kita memaksa jantung bekerja lebih keras dan menyebabkan terjadinya pembengkakan pada jantung. Kurangnya bersenam Bukan hanya membuatkan jantung bengkak, malah  berisiko menyebabkan penyakit jantung koroner dan tekanan darah tinggi. 

•Kelainan jantung sejak lahir
Tidak semua orang lahir dengan jantung normal. Beberapa orang mengalami kelainan jantung atau yang biasa disebut sebagai penyakit jantung bawaan. Contohnya, seperti jantung bocor atau timbulnya lubang pada jantung. Ini membuat jantung harus bekerja keras kerana tidak sempurnanya organ jantung.

•Otot jantung lemah
Otot jantung lemah boleh menyebabkan beberapa faktor seperti serangan jantung. Otot jantung yang lemah membuat jantung bekerja lebih berat untuk mengepam darah ke seluruh tubuh. Semakin lama hal ini terjadi, semakin tinggi risiko terjadinya jantung bengkak.

•Tekanan darah tinggi
Terjadinya tekanan darah tinggi membuat jantung bekerja lebih keras. Ini sangat berpengaruh terhadap peluang terjadinya jantung bengkak. Anda. Agar jika terjadi tekanan darah tinggi bisa segera diobati supaya tidak merembet menyebabkan jantung bengkak.

•Kerosakan katup jantung
Rosaknya katup pada jantung juga  menyebabkan jantung bengkak. Kerosakan katup jantung tersebut disebabkan oleh demam rematik atau karena sebab lainnya. Kerana organ yang tidak lagi sempurna, membuat jantung harus bekerja ekstra keras untuk mengepam darah.Jantung yang lemah dan tidak berfungsi dengan baik,yang kemudian menyebabkan terjadinya pembengkakan jantung.

Untuk masalah Jantung Bengkak,Nurin cadangkan ambil vivix + Omega..Bagaimana vivix dan omega boleh membantu masalah berikut? 

Vivix Shaklee :
1)Membaiki Sel DNA
2) Mengurangkan Inflamasi
3) Meningkatkan Penghasilan Tenaga, utk meningkatkan fungsi sel
4) Mengelakkan akumulasi protein AGE
5)Melindungi penuaan sel dan kerosakan sel
6)Baik untuk kesihatan salur darah
7)Mengurangkan risiko sakit jantung-melindungi jantung.
8)Melancarkan system badan
9)Menghalang pembentukan lipid yang berbahaya kepada kesihatan jantung, juga dengan mengurangkan pengumpulan platelet, mengurangkan risiko serangan jantung.

VIVIX - mengandungi 10x lebih kuat dari resveratrol ( kandungan unik dalam anggur muscadine yg berfungsi sbg antioksidan & antipenuaan)

Omega Shaklee :
1)Menurunkan risiko sakit jantung
2)Menurunkan paras LDL (kolesterol jahat punca utama sakit jantung) dalam darah dengan cara meningkatkan paras HDL (kolesterol baik) secara semula jadi. 
3)Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan paling tulen dan pembekal HDL terbaik untuk atasi sakit jantung
4)Anti Bengkak dan Anti Radang
5)memelihara kesihatan jantung
6)meningkatkan metabolisme badan untuk pembakaran lemak


Mereka yang mengalami pembengkakan jantung, berpotensi mengalami pembekuan darah dan kesulitan bernafas.Hargai Jantung Mu,Nikmati hidup MuNureen Ahmad (Facebook)
Awra i-sihat (Page Facebook)
Shaklee ID : 881110
nanurinos@gmail.com
+6012 799 5298 (Call/SMS/WhatsApp)

SMS/WhatsApp 6012 799 5298 untuk pertanyaan mengenai pembelian produk Shaklee dan untuk mendapat response yang lebih pantas!

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

No comments:

Post a Comment

ohnuriproject © . Designed by MaisarahSidi.com