18 November 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:CARA ATASI SEMBELIT DENGAN OSTEMATRIX
Terima kasih kawan repeat beli ostematrix shaklee dengan saya. Suami isteri setia dengan Vitamin shaklee. Banyak kali repeat beli. Semoga semakin sihat dan bertenaga!

ostematrix Shaklee memang best. Menguatkan Tulang, Meringankan Stress, Memperbaiki Masalah Haid,Memperbaiki Kekejangan dan Kebas-kebas,mengatasi masalah sembelit. 


CARA ATASI SEMBELIT

  • Amalkan pemakanan seimbang, lebihkan serat dan air dalam menu harian. Tambahkan pengambilan makanan tambahan seperti kalsium, alfalfa untuk melancarkan proses detoksifikasi. Kalsium boleh membantu melembutkan najis, manakala Alfalfa pula membantu dalam pelawasan dan proses detoksifikasi.
  • Elakkan pengambilan ubat-ubatan dan jamu yang boleh mengakibatkan sembelit. Pilih pemakanan tambahan yang semulajadi yang tidak mempunyai kesan sampingan.
  • Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu untuk merangsang usus yang sangat bagus untuk melancarkan proses pembuangan.
  • Segera ke tandas apabila merasakan desakan untuk membuang air besar. Jangan jadikan sibuk sebagai alasan untuk tidak ke tandas.

Gambar:Goolge


Bagaimana ostematrix membantu dalam mengatasi masalah sembelit?Kandungan utama di dalam OSTEMATRIX adalah;
  • kalsium
  • magnesium
  • vitamin D
  • boron
  • manganese, copper, zink

Okey,Bahan yang membantu dalam mengatasi masalah sembelit adalah MAGNESIUM.

Bagaimana magnesium membantu mengatasi masalah sembelit?

Magnesium meningkatkan kandungan air dalam usus dan membantu menggesa berlakunya peristalsis (gerakan dalam usus yang membantu makanan terhadam bergerak dalam usus). Peristalsis juga menolak makanan ke perut.

Efek ini berlaku melalui dua mekanisme:

1. Magnesium merehatkan otot dalam usus - ia membantu membentuk kesan lebih lembut yang mengurangkan sembelit.

2. Magnesium 'menarik' air - ia meningkatkan kandungan air dalam usus dan membolehkan usus berfungsi dengan baik.

Disebabkan magnesium akan 'menarik' air, anda dinasihatkan untuk minum air yang banyak setelah mengambil supplement OSTEMATRIK.

Jom dapatkan vitamin shaklee anda!

Tips : Cara terbaik untuk mengukur penyerapan kalsium daripada suplemen adalah dengan mengukur perubahan dalam tahap kalsium darah selepas penggunaan suplemen. 
Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

No comments:

Post a Comment

ohnuriproject © . Designed by MaisarahSidi.com