14 October 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:APA FUNGSI 9 ASID AMINO DALAM ESP SHAKLEE

Assalamualaikum.

Sedikit perkongsian tentang isi kandungan ESP shaklee.saya selalu pesan dekat customer ESP Shaklee mengandungi 9 amino asid.apa itu asid amino? asid amino merupakan komponen utama dalam pelbagai metabolisma. Walaupun ia terdiri daripada pelbagai jenis metabolisma tetapi dikategorikan sebagai fungsi daripada asid amino kerana ia merupakan sebahagian daripada pusat kompleks dan sistem biologi.untuk pengetahuan semua,terdapat  9 asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita dan ianya perlu diambil dari sumber luar.bagaimana kita nak dapatkan 9 amino asid??eh ehhh,jangan lupa ye,ESP ada 9 asid amino ini !

Jika kita tidak mendapat asid amino yang cukup dalam diet harian, kesihatan kita boleh terjejas. “Asid amino penting” yang rendah boleh dikaitkan dengan gejala seperti keresahan, penumpuan yang lemah, keletihan, kemurungan, dan ketidakseimbangan hormon


Apa fungsi 9 amino asid yang terdapat di dalam ESP shaklee?

Histidine – Ia digunakan oleh badan untuk membina dan mengekalkan tisu yang sihat. Tahap histidine yang mencukupi adalah penting untuk kesihatan mental dan fizikal yang baik.

Isoleucine – Ia diperlukan oleh badan untuk proses sintesis hemoglobin, iaitu unsur utama sel darah merah.

Leucine – Bermanfaat untuk kulit, tulang dan rangkaian penyembuhan luka. Ini mendorong hormon pertumbuhan sintesis.

Lysine – Diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan tulang pada anak-anak, membantu dalam penyerapan kalsium dan menjaga keseimbangan nitrogen yang penting dalam tubuh, menghasilkan antibodi, hormon, enzim, pembentukan kolagen serta pembaikan rangkaian. Lysine juga membantu tubuh menyerap kalsium, dan memainkan peranan penting dalam pembentukan kolagen, suatu zat yang penting untuk tulang dan rangkaian, termasuk kulit, tendon, dan tulang rawan.

Methionine – Merupakan antioksidan. Ini membantu dalam pemecahan lemak dan membantu mengurangkan degenerasi otot. Ini juga baik untuk kesihatan kulit dan kuku.

Phenylalanine – Bermanfaat bagi kesihatan sistem saraf. Ia meningkatkan memori, mengurangkan kemurungan dan meningkatkan nafsu makan.

Threonine – Menyeimbangkan protein dalam badan supaya tidak ada kekurangan atau banyak protein. Membina protein daripada asid amino yang membentuk tisu badan dari rambut hingga kaki dan menstabilkan paras gula dalam darah.

Tryptophan – Diperlukan untuk sintesis neurotransmitter serotonin. Ini membantu meringankan migrain dan kemurungan.

Valine – Penting untuk pembinaan otot. Kesan sampingan kandungan valine dalam tubuh termasuk halusinasi. Kelebihan valine pertumbuhan normal, memperbaiki rangkaian, mengatur kandungan gula darah, dan memberikan tenaga kepada tubuh. Valine membantu merangsang sistem saraf pusat, dan diperlukan untuk fungsi mental yang normal.


ESP SHAKLEE merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.Tips kecantikan 

=)
Lihat diri kita di cermin :

1.Kulit wajah yang kusam?
2.Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam?
3.Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
4.Rambut sering gugur?
5.Lemah dan tidak bertenaga?

Baiklah,itu  antara tanda-tanda kita kekurang protein.dan badan kita memerlukan 9 asid amino!inginkan ESP Shaklee?hubungi saya segera !

COD Area:
Sekitar Kluang
Taman Sri Impian,Taman Intan,T6,Aeon Big Kluang,Bandar Kluang,Hospital Kluang
Kawasan Felda :
Felda Ulu Dengar,Felda Kahang Timur,Felda Ulu Pengeli,Felda Ulu Belitong,Felda Ayer Hitam
Kawasan Taman
Kampung Gajah
Paloh
Batu 4
Bandar tenggara
Penghantaran kesemua tempat by POS

Pelbagai Set Menarik,dengan harga hebat!

#shakleekluang

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

No comments:

Post a Comment

ohnuriproject © . Designed by MaisarahSidi.com