06 February 2013

FUNGSI VITAMIN DALAM VCOA TREENEATahukah anda bahawa VCOAntioxidants dibuat daripada minyak kelapa dara yang berkualiti tinggi disamping mempunyai Vitamin tambahan iaitu vitamin A, D & E?

Vitamin A
 adalah salah satu daripada keluarga vitamin larut lemak. Retinol salah satu jenis vitamin A ialah bahan yang sangat aktif atau berguna dan ia didapati daripada haiwan seperti hati dan telur. Ia boleh ditukarkan menjadi retinal dan retinoic acid, iaitu jenis lain dalam keluarga vitamin A. Vitamin A diperlukan untuk tumbesaran, tulang dan gigi yang kuat bagi kanak-kanak. Ia juga perlu untuk penglihatan yang normal dan struktur gigi yang sihat. Ia membantu memelihara kulit yang sihat dan mencegah lapisan mulut, hidung, tekak, paru-paru, penghadaman dan salurkencing dari dijangkiti kuman. Vitamin A juga menolong badan kita mengatur sistem kekebalan (immune system) di mana sistem kekebalan badan ini membantu mencegah atau melawan jangkitan dengan membuat sel darah putih yang menghapuskan bakteria dan virus merbahaya. Vitamin ini juga sangat bagus untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik disamping menjadi agen pemutih bagi kulit.


Vitamin D

vitamin D memiliki peranan penting dalam meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Vitamin D juga dapat menghancurkan bakteri dan virus yang ada dalam tubuh kita.Vitamin D juga sangat penting untuk penyerapan kalsium, mineral yang sangat penting untuk menjaga kesihatan dan kekuatan tulang. Akibat kekurangan vitamin D yang paling nyata adalah tulang keropos.Selain itu,Vitamin D juga termasuk vitamin yang larut dalam lemak. Vitamin ini juga sangat diperlukan untuk menjaga kesihatan tubuh.

Vitamin E

fungsi vitamin E juga sebagai penangkap radikal bebas atau sebagai antioksidan,kekurangan vitamin ini membuat kulit tampak berkerut,fungsinya hampir mirip dengan vitamin C,Vitamin E melindungi kulit dengan menguatkan serat2 kolagen dan elastin pada kulit,membuat kulit lebih kencang dan lebih terjaga kelembabannya,sangat baik utuk kulit yang sensitif terutama yang sensitif pada sinar matahari.pada produk2 tabir surya kandungan vitamin E berfungsi sebagai penghalang dari efek2 luar yang menyebabkan kekeringan pada kulit.

pendaftaran AGEN seluruh MALAYSIA !
 HARGE AGEN rm30/KOTAK

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin  012-7995298
No comments:

Post a Comment

ohnuriproject © . Designed by MaisarahSidi.com